woensdag 28 mei 2014

dag 9 en 10

Omdat Lise nog steeds weinig interesse toont in eten of drinken hebben we de opdracht gekregen van no tube om de komende dagen meer achterover te leunen. We zorgen dat er voldoende eten en drinken beschikbaar is voor Lise, met name wanneer we zelf iets eten, maar we gaan niet allerlei afleidingstrucs uit de kast trekken om haar toch maar iets te laten proeven of eten. Klinkt zo simpel, maar juist dat wachten en geduld hebben is soms het allerlastigste.

Ontbijt is sowieso niet Lise haar sterkte punt, daar spuugde ze met de sondevoeding al regelmatig op, en ook nu merken we dat ze voor 10.00 echt niet taalt naar eten of drinken.  De verpleegkundige zorgde vanochtend voor haar zodat mama op school kon helpen bij het lentefeest van de jongens.
Om 10.00 heeft ze bij haar een paar chipitos op en wat slokjes water. En voor het middagdutje als lunch ook nog eens 2 chipitos en een paar slokjes water.
Na de lunch was ze niet in goede doen: huilerig en geirriteerd als we iets te eten of drinken voor haar neerzetten. Toen maar even een klein beetje suikerwater gegeven wat haar wel goed leek te doen.
Aan het eind van de middag gingen we naar tante Annemiek: daar heeft ze gezellig met haar broertjes en neefjes meegesmikkeld van de nibbits. Zo heeft ze er toch aardig wat weg zitten werken, heel leuk om te zien. De warme maaltijd (groentepuree) heeft ze ook haar best op gedaan: met handen en lepeltje was ze zelf lekker in de weer en heeft aardig wat hapjes gegeten. Toen was het tijd voor een kleine sondevoeding. Voor het slapengaan nog wat slokjes water en madammetje was weer klaar.

Helaas heeft ze de verkoudheid van grote broer Sem overgenomen en is ze aardig aan het hoesten. Balen, want dat beinvloedt het eten en haar reflux negatief. We moeten haar 's avonds nog 3 kleine sondevoedingen geven, maar door het hoesten lukt dat niet in zo'n korte tijd omdat ze dan zeker gaat overgeven.

De weegschaal gaat nu ook wat verder naar beneden en ze heeft heel weinig geplast vandaag. Ben benieuwd wat no tube gaat adviseren over de sondevoeding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten