zaterdag 31 mei 2014

dag 12 en 13

Vrijdag 30 mei

Gisteren was een rustige dag. Lise was nog wat hoesterig dus in overleg met NoTube zijn we doorgegaan met het geven van kleine sondevoedingen gedurende de dag. Het was open boerderijdag en we zijn gezellig naar een boerderij in Schiedam geweest. Wel weer raar om de sondevoedingsspuitjes mee te moeten nemen, we raakten er net aan gewend om op weg te gaan zonder alle toebehoren.



Lise heeft ook wel wat gegeten vandaag: wat hapjes fruit (puree) en groentepuree. Verder stopt ze dingetjes als chocola in haar mond, bijt er een stukje vanaf en laat het dan direct weer uit haar mond vallen. De hele vloer ligt vervolgens bezaaid met kleine stukjes eten. 


zaterdag 31 mei

Vandaag mocht Lise een dagje naar tante Annemiek, broertje Tim mocht ook gezellig mee. Thijs kwam in ruil daarvoor met ons mee om gezellig de SS Rotterdam te bezoeken. 
Lise heeft het heel goed gedaan vandaag. Ze vond het maar wat leuk om te spelen bij haar grote nicht Marloes. We merken dat dat ook positieve invloed heeft op het (spelen met) eten; wat bij Marloes op haar bord ligt wil zij ook wel even in haar mondje. Zo heeft ze gesabbeld op brood, ontbijtkoek en ook wat stukjes van een frietje afgebeten. Ze werkt het wel allemaal weer keurig haar mondje uit, doorslikken is er nog niet bij. Maar het begin is er! Ook wilde ze drinken uit een groot glas, keurig neemt ze dan een paar grote slokken water zonder verslikken. 


Tijdens het "eten" ziet ze er vaak zo uit: er zit meer naast dan in haar mondje. Ze vindt het geweldig om haar hele hand in het kommetje chocolademousse te stoppen en dat vervolgens in haar haar en gezicht te smeren.


Dit weekend zijn we nog een beetje flexibel met de sondevoeding (ze heeft dus overdag nog een paar kleine sondevoedingen gehad) om maandag hopelijk weer verder te kunnen met het programma. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten